Moederkruid

Moederkruid

Omarm je vrouwelijke oerkracht

Mama zorg

Ga jij binnenkort bevallen en heb je geen idee hoe je het straks allemaal gaat doen? Ontdek hier hoe ik jou en je gezin kan ondersteunen tijdens de eerste weken na je bevalling.

Geboren worden en geboorte geven zijn twee gebeurtenissen in ons leven die een enorme impact hebben. En als er een baby wordt geboren, worden er ook ouders geboren. Je voorbereiden op de bevalling is minstens zo belangrijk als je voorbereiden op de kraamtijd. De eerste week nadat de baby is geboren komt de kraamzorg en kun je rustig wennen aan elkaar en aan je nieuwe rol als ouder. Maar hoe gaat het daarna? Wie kookt er? Doet de boodschappen? Brengt de andere kinderen naar school of de opvang? En nog belangrijker; heb jij ook af en toe tijd om jezelf te douchen, even bij te slapen of te ontspannen? Ik kan je helpen, om je zo goed mogelijk voor te bereiden op deze periode én ik ben post partum doula. Dit betekent dat ik je ondersteun tijdens de eerste 40 dagen na de bevalling, zodat je het niet allemaal alleen hoeft te dragen én ik help je met de voorbereiding op deze bijzondere periode.

Het moederlichaam heeft ongeveer 6 weken nodig om te herstellen van de bevalling. Daarnaast kost het minimaal zoveel tijd om te wennen aan je nieuwe rol als moeder. Ook wanneer het niet je eerste kindje is, wordt je toch steeds opnieuw moeder. Hoe beter je in deze eerste weken na je bevalling voor jezelf zorgt, hoe meer profijt je daarvan hebt tijdens de rest van je leven.

Als je een partner hebt is het ook fijn als hij of zij in dit proces betrokken wordt en weet hoe hij/zij jou kan ondersteunen in de eerste 40 dagen na de bevalling.

Wat ik praktisch kan betekenen voor jou tijdens de kraamtijd:
– Kruideninfusies die je lijf ondersteunen in het herstel en bij de borstvoeding
– (Voet)massage om je te helpen ontspannen
– Ik kook voedende maaltijden met kruiden en ingrediënten die jouw lichamelijke herstel ondersteunen
– Ondersteuning bij het huishouden
– Benkung belly binding om jouw lijf te helpen herstellen.

Elke kraamtijd is anders en ik speel daarom in op de specifieke behoeftes van de moeder en het gezin tijdens deze periode. Hieronder vind je 2 standaard pakketten die ik aanbiedt, om je een idee te geven van de kosten, maar het is ook mogelijk om voor jou een specifiek pakket op maat te maken die past bij wat jullie nodig (en te besteden) hebben. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Postpartum Doula compleet pakket – Voel je gedragen
€1.200,-
 • Gratis kennismakingsgesprek tijdens de zwangerschap
 • Afstemmingsgesprek van 2 uur tijdens het 3e trimester van de zwangerschap
 • Advies bij het maken van een kraamplan
 • 36 uur ondersteuning binnen 6 weken na de bevalling, afgestemd op jullie wensen. Altijd incl. coaching en andere taken zoals: eten koken, massages (van de moeder), verzorging andere kids, huishouden etc.
 • Incl. 2 kruideninfusies speciaal samengesteld op jouw fysieke gestel
 • Incl. Omarm je moederlijf kruidenthee
Postpartum Doula basis pakket – Omarm je kraamtijd
€500,-
 • Gratis kennismakingsgesprek tijdens de zwangerschap
 • Afstemmingsgesprek van 2 uur tijdens het 3e trimester van de zwangerschap
 • Advies bij het maken van een kraamplan
 • 15 uur ondersteuning binnen 6 weken na de bevalling, afgestemd op jullie wensen. Altijd incl. coaching en andere taken zoals: eten koken, massages (van de moeder), verzorging andere kids, huishouden etc.
 • Incl. 2 kruideninfusies speciaal samengesteld op jouw fysieke gestel
 • Incl. Omarm je moederlijf kruidenthee
Beide pakketen zijn uit te breiden met:

Benkung Belly binding ritueel (€150,-) en/of Rebozo sluitingsritueel (va. €250,-)