Moederkruid

Moederkruid

Omarm je vrouwelijke oerkracht

Belly binding ritueel

Het Benkung buikwikkel ritueel komt uit Maleisië en wordt traditioneel gedaan door een lange katoenen lap van ongeveer 17 meter op een speciale manier om het buik-en bekkengebied van de pas bevallen vrouw te wikkelen. De wikkel helpt jou als moeder sneller te herstellen doordat het de doorbloeding stimuleert, de buikspieren bij elkaar brengt en het de organen helpt terug te gaan naar de grootte en plek van vóór de zwangerschap. De buikwikkel voelt aan als een steuntje in de rug en warme omhulling voor je buik, waar het na 9 maanden ineens leeg kan aanvoelen. De buikwikkel kan het beste worden toegepast in de eerste weken na je bevalling omdat het belangrijk is dat je juist in deze periode zoveel mogelijk rust neemt. Je kan de wikkel 24 uur dragen. Na 2 à 3 weken, of zodra je weer wat actiever wordt, kun je de wikkel ‘s avonds omdoen, ermee slapen, en deze ‘s ochtends weer af doen.

Belly binding ritueel

Het pakket bestaat uit 2 sessies bij jou thuis. Je krijgt van mij een zak omarm je moederlijf kruidenthee, waar we eerst een kopje van drinken samen. Wanneer jij er klaar voor bent beginnen we met de moxa behandeling; dit is verkoolde, samengeperste bijvoet (een soort wierook stick) en voelt warm aan. Dit houd ik voor een aantal punten op je rug en buik. Daarna onderga je een zachte buikmassage met warme biologische sesamolie met etherische olieën. Vervolgens krijg je een warme kruik op je buik en dek ik je toe met dekens. Dan ontvang je een voetmassage en kun je nog even rustig navoelen. De behandeling sluit af met het inwikkelen van je buik.

De volgende dag kom ik weer bij je thuis om opnieuw je buik in te binden. Deze keer leer ik jou of je partner hoe jullie zelf de buikwikkel om kunnen doen. Ook ontvangen jullie een begeleidend filmpje voor het zelf omdoen van de wikkel.

Kosten benkung belly binding pakket:
€195,-

voor elke losse of extra sessie incl. moxa behandeling en buikmassage: €135,-

Voor het gebruiken en lenen van de buikwikkel reken ik apart een borg van €15,-. Als je het gevoel hebt dat je de wikkel niet meer nodig hebt krijg je dit retour.

Wil je meer informatie of een afspraak maken voor het Benkung Belly Binding ritueel? Neem dan contact met me op.

Reactie van een kraamvrouw
Voor het eerst na mijn bevalling voelde ik me weer echt ontspannen. Dit kwam door de belly binding sessie die Susan mij gaf. Ik heb in de eerste weken vaak het gevoel gehad dat mijn lichaam mij wat in de steek liet door rugklachten en wisselende borstvoeding productie, maar door de warmte, aandacht en zachte buikmassage voelde ik dat ik juist trots mocht zijn op mijn lichaam en ik zag in dat ik het heel goed heb gedaan. Ook voelde de wikkel heel stevig aan voor mijn rug.’
-Melissa-