Moederkruid

Moederkruid

Omarm je vrouwelijke oerkracht

Helende kruiden

Ik houd van kruiden. Wat een rijkdom, al die helende kruiden die moeder natuur ons biedt. Speciaal voor zwangere vrouwen en voor pas bevallen moeders heb ik twee bijzondere biologische kruidenthee’s samengesteld. Bestel hier* jouw zakje.

Samenstelling van de zwangerschapsthee: framboos blad, kamille, heermoes, goudsbloem, guldenroede, lavendel:

Zwangerschapsthee €9,95 à 45gram (excl. verzendkosten)

De zwangerschapsthee kun je tijdens je gehele zwangerschap drinken, maar is met name geschikt wanneer je in het 3e trimester van je zwangerschap bent. De kruiden werken complementair aan elkaar en zijn een fijne ondersteuning voor jou in deze fase van je leven.

 • Framboos blad heeft een aanzienlijk gehalte aan foliumzuur, wat een belangrijke vitamine is om binnen te krijgen tijdens je zwangerschap. Ook heeft framboos blad een versterkend effect op de baarmoeder.
 • Kamille werkt kalmerend op je zenuwstelsel en spijsvertering. Het geeft rust en nieuwe levenskracht
 • Heermoes werkt bloedzuiverend en weerstand verhogend. Ook versterkt het al je organen, dus dit is het steuntje in je rug wat geen overbodige luxe is voor je lichaam tijdens je zwangerschap.
 • Goudsbloem heeft een bloedzuiverende werking en helpt je lever te reinigen. Het is een mooie ondersteuning voor je weerstand.
 • Guldenroede helpt het gevoel weer laten stromen. Het kruid ondersteund de nierfunctie. (NB. niet gebruiken bij overgevoeligheid voor histamine)
 • Lavendel geeft rust en innerlijke kracht. Een iets minder bekende toepassing is dat dit kruid bij seksuele trauma’s wordt ingezet.

Samenstelling van de nieuwe mama thee: citroenmelisse, vrouwenmantel, duizendblad, weegbree (grote), kamille, goudsbloem, venkelzaad:

Nieuwe mama thee €9,95 à 50gram (excl. verzendkosten)

Deze nieuwe mama thee is een ideale ondersteuning voor jouw lichaam tijdens de eerste 40 dagen na de bevalling. Ik heb de kruiden zorgvuldig samengesteld zodat ze jou zo goed mogelijk ondersteunen in deze bijzondere nieuwe fase van jouw leven.

 • Citroenmelisse herinnert ons eraan dat het belangrijk is om voor onszelf te zorgen. Het kruid werkt kalmerend op het zenuwstelsel, ondersteunt de werking van de milt en verhoogt de weerstand
 • Vrouwenmantel** is een kruid dat helend werkt voor alle vrouwen omdat ze de hormonen weer in balans brengt. Ze werkt bloedstelpend en versterkt de spieren in de onderbuik. Ook werkt vrouwenmantel verzachtend en helend bij aambeien en hechtingen na de bevalling
 • Duizendblad werkt bloedstelpend en herstellend voor het hormoonstelsel 
 • Weegbree (grote) geeft zelfvertrouwen, herstelt de Ik-kracht en werkt kalmerend en versterkend op het zenuwstelsel
 • Kamille werkt rustgevend, ontstekingsremmend en verzachtend voor de vrouwelijke organen. Ook geeft het je nieuwe levenskracht.
 • Goudsbloem is zuiverend en helend voor het bloed. Ook kan het helpen bij hoofdpijn en duizeligheid.
 • Venkel is melksecretie bevorderend. Ook werkt het ontkrampend, dus is het goed om dit kruid als thee te gebruiken wanneer je baby last heeft van darmkrampjes en jij borstvoeding geeft. Ook stimuleert venkel de doorbloeding in de onderbuik.

*Stuur mij een email met je bestelling en adres en dan stuur ik de thee per post naar je toe.

**Vrouwenmantel niet gebruiken tijdens de zwangerschap