Moederkruid

Moederkruid

Omarm je vrouwelijke oerkracht

Kruiden

Door me te verdiepen in kruiden -en dan met name de kruiden die van nature hier in Nederland groeien- is mijn leven veranderd. De kruiden hebben mij geleerd om meer naar mijn intuïtie te luisteren en me af te stemmen op het ritme van de natuur. Het is wonderlijk om te zien hoe het lijkt alsof in de herfst en winter de vrouwenmantel in mijn tuin helemaal verdroogd en dood is en deze vervolgens in de lente weer helemaal opbloeit. Hoe de goudsbloemen en madeliefjes alleen open gaan als de zon schijnt, hoe de moederkruid bloemen tot ver in oktober staan te schitteren in mijn tuin en de citroenmelisse tussen alle tegels opduikt, terwijl ik het daar echt niet heb gezaaid. De natuur vindt altijd haar weg en is zo ontzettend creatief en vol levenskracht.

Elk kruid heeft haar eigen unieke werking en bij elke persoon kan deze werking net weer even anders zijn. Wij vrouwen hebben een eeuwenoude verbinding met kruiden en het voelt dan ook zo natuurlijk om me hiermee te verbinden. Dit alles maakt dat deze geliefde inheemse kruiden voor mij een manier van leven zijn geworden. Ik gebruik elke dag meerdere kruiden, met name als thee en in de keuken maar ik doe ook yoni steams en kruiden(voeten)badjes. Ik ontdekte dat meer vrouwen hier behoefte aan hebben en zo ben ik begonnen met het maken van kruidenmengsels voor vrouwen in alle fases van hun leven.

In de loop van de tijd heb ik verschillende soorten thee samengesteld bestaande uit een mix van biologische kruiden. Ik gebruik alleen kruiden die in Nederland kunnen groeien. Ze ondersteunen je lijf in elke fase van je leven maar zijn ook gewoon een heerlijk geniet momentje voor jezelf:

omarm je vrouwelijke oerkracht (deze mix smaakt een beetje kruidig en licht zoet. Brengt én houdt de hormonen van jouw natuurlijke cyclus in balans)
omarm je maantijd (vlak voor én tijdens je menstruatie, de smaak is kruidig.)
omarm je zwangerschap (met name voor in je 3e trimester)
omarm je moederlijf (voor de eerste 40 dagen na je bevalling en evt. daarna)
oersterkte moeder (sterkt je baarmoeder en geeft je vitamines en mineralen die jouw lijf ondersteunen. Deze mix kun je tijdens de zwangerschap en na je bevalling drinken of gewoon wanneer je eraan herinnert wilt worden dat jij een power mama bent.)
weerstandbooster (deze mix heeft een kruidige smaak en kun je ook tijdens je gehele zwangerschap en in de kraamtijd drinken.)
zachte maag (geeft verzachting bij maagklachten, ook tijdens de zwangerschap mag je deze drinken)
omarm je overgang (deze spreekt voor zich denk ik ;))
omarm jezelf in liefde (voor een beetje meer zelfliefde)
Heilige vrouwenthee (Samengesteld om bij elke slok herinnert te worden aan de verbinding met jouw vrouwelijke oerkracht en dit volledig te belichamen)
Neem je eigen ruimte in (om de mannelijke energie in jezelf te laten stromen en vanuit jouw kracht je hart te volgen)
Moederthee (om je vrouwelijke oerkracht te omarmen, vanuit liefde je grenzen aan te geven en in overgave voor jezelf en je kinderen te zorgen, of je nu zelf kinderen hebt gebaard of niet)
Vaderthee (de kruiden in deze thee staan voor de hoeder, de beschermer, daadkracht, liefde, harmonie en verbinding)
Babythee (voor baby’s vanaf 6 maanden. Zachte smaak. Deze kruidenmix draagt de energie van bescherming)
Mannenthee
Kinderthee (beetje zoet van smaak en draagt de energie van ik-kracht)
Postpartum yoni stoom kruiden (met deze kruiden kun je een vaginaal stoombad nemen na de bevalling. Het helpt de wond in je baarmoeder helen en brengt rust. Ook te gebruiken als (zit)bad kruiden).

Heb je een speciaal verzoek? Laat het mij weten want er is veel mogelijk.
Voor meer informatie of bestellen, neem contact met mij op.