Moederkruid

Moederkruid

Omarm je vrouwelijke oerkracht

Mama zorg

Ga jij binnenkort bevallen en heb je geen idee hoe je het straks allemaal gaat doen? Ontdek hier hoe ik jou en je gezin kan ondersteunen tijdens de eerste 6 weken na je bevalling.

Geboren worden en geboorte geven zijn twee gebeurtenissen in ons leven die een enorme impact hebben. En als er een baby wordt geboren, worden er ook ouders geboren. Je voorbereiden op de bevalling is minstens zo belangrijk als je voorbereiden op de kraamtijd. De eerste week nadat de baby is geboren komt de kraamzorg en kun je rustig wennen aan elkaar en aan je nieuwe rol als ouder. Maar hoe gaat het daarna? Wie kookt er? Doet de boodschappen? Brengt de andere kinderen naar school of de opvang? En nog belangrijker; heb jij ook af en toe tijd om jezelf te douchen, even bij te slapen of te ontspannen? Ik kan je helpen, om je zo goed mogelijk voor te bereiden op deze periode én ik geef als doula behandelingen aan jou als pas bevallen moeder. Gun jij dit jezelf zodat je het niet allemaal alleen hoeft te dragen?

Het moederlichaam heeft ongeveer 6 weken nodig om te herstellen van de bevalling en 9 maanden om te ontzwangeren. Het kost het minimaal zoveel tijd om te wennen aan je nieuwe rol als moeder. Ook wanneer het niet je eerste kindje is, wordt je toch steeds opnieuw moeder. Hoe beter je in deze eerste weken na je bevalling voor jezelf zorgt, hoe meer profijt je daarvan hebt tijdens de rest van je leven.

Als je een partner hebt is het ook fijn als hij of zij in dit proces betrokken wordt en weet hoe hij/zij jou kan ondersteunen in de eerste 40 dagen na de bevalling.

Wat ik praktisch kan betekenen voor jou tijdens de kraamtijd:
– Kruideninfusies die je lijf ondersteunen in het herstel en bij de borstvoeding
– Massages en behandelingen om je te helpen ontspannen en jouw lichaam optimaal te ondersteunen in het herstel
– Vaginaal stoombad ritueel met helende kruiden
– Ik kook voedende maaltijden met kruiden en ingrediënten die jouw lichamelijke herstel ondersteunen
– Belly binding ritueel om jouw lijf te helpen herstellen

Elke kraamtijd is anders en ik speel daarom in op de specifieke behoeftes van de moeder en het gezin tijdens deze periode. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden, maar voel je hierin vrij om te combineren zodat het past bij wat jij/jullie nodig (en te besteden) hebben. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Postpartum Doula basis pakket – Omarm je kraamtijd
€595,-*
 • Gratis kennismakingsgesprek tijdens de zwangerschap
 • Advies bij het maken van een kraamplan
 • In totaal 15 uur** ondersteuning binnen 6 weken na de bevalling, afgestemd op jullie wensen. Altijd incl. coaching en andere taken zoals: eten koken, massages en behandelingen voor de moeder, rituelen, verzorging andere kids etc.
 • Incl. kruideninfusie speciaal samengesteld op jouw fysieke gestel
 • Incl. Omarm je moederlijf kruidenthee en Vaderthee

*Excl. reiskosten. Ik reken een km vergoeding van 19ct per km. Excl. parkeerkosten.

**Optioneel: de 15 uren ondersteuning kunnen allemaal worden ingezet als postpartum ondersteuning maar er kan ook 1 à 2 uur worden ingezet voor een sessie tijdens het 3e trimester van de zwangerschap. In deze afspraak bespreken we onderwerpen waar jij behoefte aan hebt, kunnen we een ritueel doen en stemmen we jouw wensen voor de kraamtijd af op mijn mogelijkheden.

Losse behandelingen

Het is ook mogelijk om minder of losse uren post partum ondersteuning af te nemen. In dat geval geldt een uurtarief van €40,- excl. reis- en parkeerkosten. Je kunt dan kiezen uit de volgende behandelingen:

 • Benkung Belly binding ritueel incl. Moxa behandeling en buikmassage
 • Losse Moxa behandeling met buikmassage
 • Hoofd, schouder, nek en rug massage met biologische etherische oliën
 • Kruidenstempel massage 
 • Voetenbad met ontspannende kruiden en voet massage
 • Vaginaal stoombad (Yoni Steam) met helende kruiden
 • Rebozo sluitingsritueel (pas te ontvangen ná 40 dagen kraamtijd)


  Ook kun je losse maaltijden, soepen, snacks, kruideninfusies, kruidenthee en yoni stoom kruiden bestellen. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.