Moederkruid

Moederkruid

Omarm je vrouwelijke oerkracht

Rebozo Sluitingsritueel

Wat is een Rebozo?

De rebozo, een doek uit Midden-Amerika, gedragen als kledingstuk/omslagdoek door (getrouwde) vrouwen. Het wordt gebruikt als handig hulpmiddel bij het dragen van goederen op het hoofd of als ondersteuning van de zwangere buik (verlicht bekken- en bandenpijn) én natuurlijk als draagdoek voor baby’s en kinderen op de buik of op de rug.

Maar dat niet alleen. De Rebozodoek biedt warmte en wordt als deken gebruikt. Ook bij de vele rituelen wordt deze doek ingezet. Bij ontspannende massages bijvoorbeeld. Je lichaam wordt in de doek gewiegd. Het biedt totale ontspanning en verlichting voor lichaam en geest. Geef je over en geniet!

Het is een heerlijke manier om te ontspannen tijdens het opvangen van weeën bij de bevalling.

Het Sluitingsritueel

Aan het einde van de kraamperiode of na de menopauze kun je deze speciale massage ontvangen van twee vrouwen die jou van top tot teen in 7 Rebozo doeken wikkelen.

Het hoofd, de schouders, de taille, buik/bekken, bovenbenen, onderbenen en tot slot de voeten. Iedere doek wordt gedurende een aantal minuten gewiegd en daarna om het desbetreffende lichaamsdeel gesloten en dan zeer stevig dicht getrokken. Je ervaart zo dat je lichaam wordt beschermd en omarmd.

Tijdens de zwangerschap opent het lichaam zich. Letterlijk en figuurlijk. De buikspieren en organen geven letterlijk de ruimte aan de baby om te groeien. Ook emotioneel open je meer. Onder invloed van de hormonen sta je meer open en ben je emotioneel ontvankelijker. Mooi geregeld door moeder natuur ten behoeve van de (ver-)binding tussen moeder en baby.

Met deze sluitende massage maak je op een diep niveau verbinding met jezelf en kom je terug in jouw lijf. Samen met Angeline (Doula Loep) zorg ik voor een veilige en ontspannen ruimte, zodat je je volledig over kan geven aan dit proces. We bedanken en eren je lichaam voor het harde werken tijdens het creatie, geboorte- en/of overgangsproces waar je doorheen ging

Ook na een miskraam, stille geboorte of bij een zwangerschaps- of geboortetrauma is dit een liefdevol en helend ritueel.

Je kunt dit ritueel uitbreiden met een Yoni Stoombad of met een Aroma Touch massage ter voorbereiding op de sluiting. Een toegevoegde weldaad voor lichaam en geest.

Yoni Stoombad

Met speciaal samengestelde helende kruiden wordt er een stoombad gemaakt. De kruiden worden overgoten met heet water. Je neemt plaats op de yoni stoom kruk en voelt de warme stoom via je vagina naar binnen gaan. Door de helende werking van deze kruiden herstel je sneller van beschadigingen door de bevalling. Dit is een liefdevol ritueel waarbij je de ruimte krijgt om te verbinden met je vagina en baarmoeder. Dit ritueel wordt begeleid door mij. 

Aroma Touch massage 

Bij deze massage worden met 8 verschillende zuivere etherische oliën langs je rug, handen en voeten gewerkt. Ze brengen je sympatish- en parasympatisch zenuwstelsel weer in evenwicht, verminderen daardoor je stress, versterken je immuunsysteem, verminderen ontstekingsreacties en bieden homeostase (lichamelijke en geestelijke balans). Deze massage wordt gegeven door Angeline (Doula Loep).

Het Ritueel

Het ritueel bied ik aan samen met Doula Loep en het duurt in totaal ± 3 uur. Je kunt het ook uitbreiden naar ± 3,5 uur met de Aroma Therapie massage of het Yoni Stoombad. Voorafgaand aan het sluitingsritueel is er tijd om even te praten onder het genot van een kop kruidenthee en een voedende lekkernij. De ceremonie sluiten we af met 15 minuten rust en zachte muziek. Daarna word je in alle rust weer uit-gewikkeld en praten we met elkaar na.

Je zult je herboren en ontspannen voelen. Je bent weer terug in je lijf en voelt je gesterkt en heel.

De kosten zijn € 250,-.*
Uitbreiding met aroma massage of het stoombad: + € 45,-.
Omarm je moederlijf kruidenthee en lekkers zijn inclusief.

Tip
Vraag het als cadeau bij je babyshower of kraamfeest…

Praktische handreikingen

  • Wij komen bij je thuis en zullen alle benodigdheden meenemen inclusief matrasje om comfortabel te liggen.
  • Zorg zelf voor een rustige en warme plek in huis waar we je kunnen masseren.
  • Houd rekening met je voedingstijden.
  • Zorg voor een oppas voor jouw baby en eventuele andere kinderen. Misschien kan je partner erbij zijn terwijl hij op de kinderen let, of een goeie vriendin. Het is fijn als jij tijdens deze ceremonie de ruimte kunt nemen voor jezelf en je volledig kunt overgeven.

Na het maken van de afspraak sturen wij je per mail de nodige informatie toe.

* Parkeergeld en reiskosten (0,19 ct/km) zijn niet inbegrepen.